Szanowne Koleżanki, Szanowni Koledzy!
informujemy, że w siedzibie ZO PZŁ w Zielonej Górze istnieje możliwość nabycia publikacji pod redakcją naukową prof. dr hab. inż. Dariusza J. Gwiazdowicza „Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej”. Jest to opracowanie wydane na okoliczność seminarium zorganizowanego w dniu 8 listopada przez ZO PZŁ w Zielonej Górze, Gorzowie Wlkp. przy współdziałaniu z Lubuskim Centrum Produktu Regionalnego w Zielonej Górze, które można zobaczyć pod linkiem: https://www.youtube.com/watch?v=h8XtooMCKdo
oraz https://www.youtube.com/watch?v=0p74ZDchSAc&t=161s
W publikacji przeczytamy o:
- Kuchnia myśliwska sprzyja inteligencji i zapobiega depresji,
- Prozdrowotne właściwości dziczyzny,
- Dostępność dziczyzny,
- Dziczyzna w kuchni staropolskiej,
- Dziczyzna w codziennej diecie,
- Przepisy kulinarne dziczyzny dla każdego,
- Dziczyzna i wino.
Poszczególne rozdziały są opracowane przez naukowców z różnych ośrodków dydaktycznych w naszym kraju jak i praktyków.
Naszym zdaniem jest to świetna publikacja poszerzająca wiedzę na temat dziczyzny – finalnie produktu kulinarnego, jakim nam myśliwym powierzono zarządzanie.
Publikacja może być wspaniałym upominkiem „pod choinkę”, dla uczestników, gości biorących udział w uroczystych polowaniach świątecznych, noworocznych, a także pomocna: przy promocji dziczyzny w sprzedaży bezpośredniej kół łowieckich, dla stażystów, sympatyków łowiectwa i zdrowego odżywiania.
1. Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej w cenie 24 zł brutto
Ponadto do nabycia są jeszcze dwie publikacje:
2. Biuletyn nr 58 „ Z zielonogórskiej kniei” w cenie 20 zł brutto
3. Kalendarz ścienny na rok 2025 Zielonogórskich Dian w cenie 35 zł brutto