Szanowne Koleżanki, Szanowni Koledzy!

informujemy, że w siedzibie ZO PZŁ w Zielonej Górze istnieje możliwość nabycia publikacji pod redakcją naukową prof. dr hab. inż. Dariusza J. Gwiazdowicza „Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej”.  Jest to opracowanie wydane na okoliczność seminarium zorganizowanego w dniu 8 listopada przez ZO PZŁ w Zielonej Górze, Gorzowie Wlkp. przy współdziałaniu z Lubuskim Centrum Produktu Regionalnego w Zielonej Górze, które można zobaczyć pod linkiem: https://www.youtube.com/watch?v=h8XtooMCKdo
oraz https://www.youtube.com/watch?v=0p74ZDchSAc&t=161s

W publikacji przeczytamy o:

  1. Kuchnia myśliwska sprzyja inteligencji i zapobiega depresji,
  2. Prozdrowotne właściwości dziczyzny,
  3. Dostępność dziczyzny,
  4. Dziczyzna w kuchni staropolskiej,
  5. Dziczyzna w codziennej diecie,
  6. Przepisy kulinarne dziczyzny dla każdego,
  7. Dziczyzna i wino.

Poszczególne rozdziały są opracowane przez naukowców z różnych ośrodków dydaktycznych w naszym kraju jak i praktyków.

Naszym zdaniem jest to świetna publikacja poszerzająca wiedzę na temat dziczyzny – finalnie produktu kulinarnego, jakim nam myśliwym powierzono zarządzanie.

Publikacja może być wspaniałym upominkiem „pod choinkę”, dla uczestników, gości biorących udział w uroczystych polowaniach świątecznych, noworocznych, a także pomocna: przy promocji dziczyzny w sprzedaży bezpośredniej kół łowieckich, dla stażystów, sympatyków łowiectwa i zdrowego odżywiania.

1. Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej w cenie 24 zł brutto

Ponadto do nabycia są jeszcze dwie publikacje:

2. Biuletyn nr 58 „ Z zielonogórskiej kniei” w cenie 20 zł brutto

3. Kalendarz ścienny na rok 2025 Zielonogórskich Dian w cenie 35 zł brutto

Udostępnij
Twitter
WhatsApp

Aplikacja mobilna

Nasza aplikacja to doskonały towarzysz każdego miłośnika łowiectwa, który pragnie pozostać na bieżąco z najnowszymi treściami związanych stron.

Bądź na bieżąco z newsami 📱